а

b_280_0_16777215_00_images_stories_mvi_4810_mov_000172926.jpgУ оквиру планираних активности Панела младих саветника Заштитника грађана за 2014. и 2015. годину, а које су посвећене деци која живе и раде на улици, током 18. и 19. новембра млади саветници су посетили Свратиште за децу и младе у Београду и обишли неколико места за која су постојала сазнања да на њима раде деца. Током боравка у Свратишту, дружили су се и играли са децом и кроз више креативних и забавних радионица разговарали са њима, упознавали са повредама права детета и ризицима са којима се ова деца свакодневно суочавају .

Због тешкоћа које Свратиште има у погледу финансирања програма намењених деци која су укључена у живот и рад на улици, броја запослених и волонтера, нажалост није било могуће реализовати одлазак деце корисника Свратишта на договорену бесплатну пројекцију филма „Trash“ у Tackwood.

Чланови Панела угостили су двоје успешних младих особа ромске националности, који су у својим животним причама представили све тешкоће на које наилазе деца ромске популације у остваривању својих права, како пред институцијама, тако и због искључености и дискриминације у својим срединама.