а

panel2Први редован састанак Панела младих саветника Заштитника грађана у 2014. години одржан је у петак, 07. фебруара 2014. године.

Заменица Заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић отворила је састанак  и изразила уверење да ће Панел и у текућој години успешно остваривати постављене циљеве .

На састанку су представљене  планиране активности Панела , са посебним освртом на иницијативу „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“, у оквиру које је предвиђено и активно учешће чланова Панела. Чланови Панела младих саветника изабрали су том приликом четири представника који ће чинити комисију за избор најбољег ликовног рада на Конкурсу за дечје радове на тему људских права, који ће бити спроведен у наредном периоду

У другом делу састанка чланови Панела су у интерактивној радионици на тему „Деца у покрету“, дискутовали о тешкоћама и ризицима са којима се данас сусрећу деца у покрету,  стереотипима и предрасудама које грађани према њима имају, као и о планираним сусретима Панела са децом у покрету кроз активност „Деца деци и деца за децу“.