а

b_280_0_16777215_00_images_stories_saopstenja_2013_img_0113.jpgОд 19. до 22. фебруара чланице и чланови Панела младих саветника Заштитника Вељко Максимовић, Илијана Кладар, Милица Миливојевић, Невена Манојловић, Немања Антић, Aндрија Крстић и Нина Чапрић учествовали су у дебатама о значају и разлозима увођења законске забране телесног кажњавања деце, у четири школе у Београду, Краљеву и Нишу.

Млади саветници Заштитника грађана сучељавали су најчешће ставове, предрасуда и про ет контра аргументе, који се поводом теме законске забране телесног кажњавања деце појављују и дискутовали са посетиоцима трибина.

О штетности, недовољној ефикасности примене физичког кажњавања у васпитању деце и потреби едуковања о добрим родитељским праксама говорили су и представници Заштитника грађана, који су упознали посетиоце трибина са резултатима међувршњачког истраживања о томе какве су савремене родитељске праксе у Србији и како сама деца оцењују сврсисходност батина и знање својих родитеља о родитељству.

Заменица Заштитника грађана, Тамара Лукшић-Орландић отворила је прву дебату, која је  19. фебруара одржана у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду.